péntek, február 15, 2013

Valentin nap, előtte/utána

Olyan sokminden más dolog volt, ami miatt nem volt időm igazán készülni a Valentin napra. Nem szoktunk nagy ügyet csinálni belőle, de azért megemlékezünk róla. Vagyis egymásról. Ilyenkor van ok meggyújtani egy gyertyát, szépen megteríteni az asztalt, és nem otthagyni a lábast az asztalon, amiből merítünk, esetleg szépen rápakolni a tányérra az éteket, a sütit is kicsit formázni, szemnek tetszetősnek csinálni.. Ilyesmi.
Az idei Valentin nap úgy alakult, hogy Szabolcs (mivel csütörtökönként jön haza messzi munkából) épp tegnap este érkezett, és Áron a szokásos nagy ölelésével fogadta. Hiányzik nekünk hétfőtől csütörtökig lassan fél éve már..


A vacsora egyszerű volt, rizs, hús, savanyú uborka. 


A desszert pedig gesztenye szívek és gesztenye gombócok. 


Sajnos nem cukormentes, mivel a gesztenyepüré már cukrozva van, és szerintem túl van cukrozva. Tettem hozzá darált kekszet is, de még így is édes volt. Bár végülis édesség?! Csak hát jobb lett volna édesítőszerrel. Áron vacsora előtt már 6 gomóbot befalt, aztán vacsorázott, majd a szivecskéket is megritkította.


Vacsora után régi szokásunknak hódoltunk és elmentünk egy nagyot sétálni. Régen minden este sétáltunk, de Szabolcs nélkül nincs kedvem a sötét estében sétálni, aztán az üres sötét lakásba visszajönni. Igyekszem a sétáinkat Áronnal délutánra tenni. Ha az idő engedi gyalog/rollerrel megyek érte az oviba. Talán ma is..
Ma reggel a szomorúan árválkodó szívecske..



1 megjegyzés: