hétfő, május 28, 2012

Stirling vára és Edinburgh


Stirling vára az egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Castle Hill (Várdomb) tetején áll, amely egy vulkanikus eredetű szikla és az úgynevezett Stirling Sill (stirlingi szill) nevű geológiai alakzat egyik alkotója. Három oldalról kiváló védelmet nyújtó meredek sziklák határolják. Skót Királyok és Királynők egyik legkedveltebb otthona volt a 12 század óta.
"Kora reggel" értünk ide, még csak akkor nyitották a várkapukat. Több mint 4 órát töltöttünk itt. Nagyon szép volt a kilátás is, és sok szépen rendben tartott terem, szoba, konyha..minden ami egy jó kis várhoz és várnépéhez kell. Voltak ágyúk is, kisfiam örömére.

A délutánt Edinburgh-ban töltöttük. Túrabuszoztunk egy kört a városban. Sajnos csak ennyi időnk maradt Skócia fővárosára. Az időjárás is úgy döntött, hogy vége a nyaralásunknak, a nap sütött még ugyan, de már fel kellett öltözni melegen. A városnézés után indultunk haza. Hajnali kettőre értünk haza, és nagyon fárasztó volt az utazás. Ezt az érdekes képet választottam Edinburgh-hoz. Kanyar utca? Még a házak is szépen vele kanyarodnak..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése