szombat, március 02, 2013

Ausztria

Dani szülinapjának megünneplése után, kedd este visszajöttünk és szerda reggel már repültünk is Pozsonyba. Ott a nagyszülők vártak minket és Áronunkat egy Skodára cseréltük (persze csak néhány napra). Édeskettesben útra keltünk Ausztriába. 4 órát tartott az út Untertauernbe. Hotel Lürzerhof.

Első nap felhőkbe burkolózott a táj, azt sem láttunk mekkorák a hegyek, pedig tudtuk, hogy hatalmasok. 

Az utazásos napokat leszámolva három csodálatos napot töltöttünk szikrázó napsütésben, gyönyörködve a hóban, a kék égben, a csöndben, a tájban, egymásban..

Első nap délelőtt már ilyen melegünk volt. Nagyon ki voltunk éhezve a napfényre!

"felhőátvonulás"

"felvonódás" Mauterndorf, második nap


 














 
Obertauern, a leggyönyörűbb. Csodás síparadicsom síelőknek, sífutóknak, kirándulóknak, stb.


A harmadik napon Gnadelalm-ba mentünk. Szánkózós, lovasszános, sífutós, kirándulós hely.



A hotelben esténként kártyáztunk, délutánonként a fűtött és megvilágított kinti medencében fürödtünk, körülöttünk a fenyveserdős hegyek, havas hegycsúcsok, és felettünk a csillagok. Délelőttönként kirándultunk, mindegyik nap máshova, jó három-négy órás sétákat tettünk. Sokszor olyan meleg volt, hogy a kabát is lekívánkozott rólunk. Annyira jót tett ez a kis kikapcsolódás!
Most, hogy újra a ködös, szürke, felhős, esős angliában vagyunk egyszerűen nem tudom visszaidézni az a napsütést. Tudom, hogy mennyire gyönyörű volt, hogy vakítóan fehér volt a hó, és kékek kékje az égbolt, de már a múlt messzeségében van. Úgy gondolom, kinyomtatok egy jól sikerült képet és valahova kiteszem, ahol mindig rápillanthatok. Talán ezt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése