szerda, október 24, 2012

Emlékszem..

Emlékszem milyen is volt, amikor terhes voltam, aztán a szülés, majd a babázás. Sógornőmmel közel egyidőben éltük át ezeket, s naponta beszéltünk. Újra meg újra, hogy hol fáj a derekunk, hogy nehéz levegőt venni, milyen volt a szülés, aztán épp mennyit eszik a baba, vagy épp nem eszik, s milyen a bőre, hogyan szeret aludni... Minden nap beszéltünk, hiszen nagy esemény volt a mindennapjainkban.
Nos, megint jelentős esemény történik velem, de nincs kivel megbeszélnem. És ha mondom is, nem értik meg, hisz velük nem történik ugyanez. (Most nem a Sógornőmre gondolok, csak úgy általánosságban az emberekre.) De ez nem is baj, csak hozzá kellett szoknom.
Szombat reggel kiütés lett a számon. A pajzsmirigy túltengésre való gyógyszer papírján ott van, ha kiütés van a szájon, akkor a gyógyszert abbahagyni és azonnal orvoshoz fordulni. Szombat volt. Felhívtam az erre a célra kitalált szervezetet, mondták, hogy majd szakember visszahív három órán belül. Három óra múlva újra felhívtam, és közölték, hogy nagyon zsúfolt napjuk van, és nyugodjak meg, hamarosan visszahív valaki. Máig sem hívott.. Próbáltam a netről információt gyűjteni, de valahogy csak azt találtam, hogy igen, nekem is volt ilyen, én is orvoshoz mentem..
Hétfő reggel a doktornő, aki velem foglalkozik nem dolgozott, egy másik doktornő felhívott, és mondta, hogy jobb lenne a saját orvosommal beszélnem, és kedd délutánra beírt egy időpontot hozzá. Közben ugye szülinap Jucusékkal, vonatozás oda-vissza. Már mondogattam, hogy nem tudom, csak a tudatom játszik-e velem, de szombat óta, hogy nem szedem a gyógyszert, mintha megint rosszabb lenne, fáradtabb vagyok és minden tünet ami csak van, gyötör.
Kedd. Orvos. Csak rámpillant és mondja, igen-igen, abba kellett hagyni, nem jól reagál a szervezetem. Megkérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy érzem már, hogy nem szedem a gyógyszert. És hogy hiszen ez csak egyetlen egy kiütés, én elvagyok vele... A doktornő azt mondta, úgy képzeljem el ezt a gyógyszert, hogy olyan erős, mint a kemoterápia. Amikor hat a gyógyszer, akkor nagyon jó. Ha viszont valami vírus környékez meg, akkor sokkal könnyebben elkapom, mivel legyengíti a szervezet ellenállóképességét. Az enyém meg amúgy is gyenge volt az utóbbi másfél évben.
Ami még ijesztő volt, amíg szedtem a gyógyszert, elkezdett hullani a hajam. Mindig is hullott, meg van is miből, de amikor napjában kétszer kifésültem, és amíg fésültem, addig újabb és újabb hajszálak jöttek ki. Nem volt olyan pont, hogy csak fésülöm és már nem hullik ki több. Így inkább abbahagytam. Féltem, hogy nem lesz vége..
Nagyon sajnálom. Most nem szedek semmit. A tünetek visszajöttek. Volt két szép hetem. Nagyon szép.
Most újra csak nem alszom éjszakánként, s ha alszom sokszor felébredek. Fáradt vagyok, csak leülnék és aludnék (bárcsak!), ok nélkül ideges leszek, vagy épp sírva fakadok.. November végére kaptam időpontot egy specialistához. Addig marad ez. A vérvételeket már le se írom. Ma is voltam, de majdnem minden héten megyek egyszer. Ez a legkevesebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése