csütörtök, február 27, 2014

semmi se, és még az se úgy..

Február vége, egy péntek - valahol a naptárban: utazás, érkezés Liszt Ferenc reptér. Géza papa új útvonalat tervez a hazaútra. Eltévedünk, hazaérünk. Áron persze nem alszik egy szemhunyásnyit sem. Sebaj, legalább szóval tart bennünket.
Szombat: Mátéért Somorjába. Beszélgetés jó, pizza, ugyancsak jó. Utazás, kezd sok lenni. Kibírjuk.
Vasárnap. Férfiak a templomban. Egész jól bírták. Örülök neki.
Hétfő: Tervek szövögetése, programok kitalálása, utánajárása a lehetőségek kihasználásának érdekében. Irány Esztergom. Fürdő. Weboldal csodás, nyitvatartás, ár, minden a helyén. Hátizsákok útrakészen. Fürdő parkoló, hatalmas behajtani tilos tábla. Épület - épül-e?, szépül-e? írás nincs róla, csak a szemeddel láthatod, itt nem fogsz fürdeni, max hidegzuhanyt kapsz.
Visszafele úton nézzük meg Párkányt, oda is mehetünk éppen. Mehetünk? Zárt kapuk fogadnak. Mehetünk - haza. Gyerekek szomorúak, felnőttek bosszúsak.
Kedd: Hajnaltájban Áronom lepottyan a 10 centi magas ágyról az orrára esik, sír. Miután megnyugszik és visszaalszik, kimegyek és mit látok a teraszajtóban: A holdat és felette egy csillagot. Olyan fura, így még nem láttam soha. Lefotózom a telefonommal. Gondolkodom, hogy szóljak a Szabolcsnak, de csak dünnyögne, hogy aha, jól van, köszi. Inkább hagyom aludni. Másnap már tudom, hogy nem kellett volna hagyni. Marad az emlék, meg a gagyi fotó a mobilommal.



Másik Fürdőhely, Nagymegyer. Felhívtuk őket telefonon, hogy biztosan nyitva vannak-e? No ide nyáron is el kell menni, nagyon jó kis hely. A csúszda teljesen magával ragadott!

Szerda: Atlantisz - olyan csodák palotája szerűség. Előrelátóan ismét honlap megtekintés. Nyitva. Odaérkezvén azonban mégis zárva. Miért is nem lep meg minket?
Délután korcsolyapálya.



Csütörtök:  Zselíz, park, bike park. Végre valami, amin nincs lakat.




















Délután a közeli faluban go-kart.













Péntek: Terv a Mohi atomerőmű megtekintése. Elmarad. Gyerekek nem vehetnek részt, és a többieknek pedig vagy egy hónappal előbb kell bejelentkezni, adatokkal együtt.
Szombat:  Este családi hej-ho Léván a szőlőben.
Vasárnap: Garamszentgyörgy park, játszótér, bújócska. Máté haza.
Hétfő: Lazaság..
Kedd: ülünk a vonaton, ülünk a vonaton és kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése